Banksy, een artiest die de straten van Bristol en ver daarbuiten opvrolijkt, heeft een vrouwelijke collega. Ze noemt zichzelf Bambi en kleurt Londense straten met een indrukwekkende mix van sjabloon- en graffitikunst.

 

Amy Winehouse door Bambi
Amy Winehouse door Bambi

   

De zogenaamde Bambi komt uit Hoxton, maar meer details over haar identiteit zijn niet bekend. Al zeven jaar vrolijkt ze de grauwe straten in de Britse hoofdstad op met speelse tekeningen van beroemde figuren zoals Kate Middleton en Prins William, The Queen en wijlen Amy Winehouse. ‘Ik laat mijn werk voor zichzelf spreken. Maar dromen kunnen me inspireren. Ik ben vooral geïnteresseerd in mensen die liefde en vreugde verspreiden’, zegt ze over haar kunst.

Bambi kan op veel belangstelling rekenen. Zelfs wereldsterren willen een werk van de kunstenares bemachtigen. Zo zouden Adele, Rihanna en Robbie Williams al iets gekocht hebben. Maar de grootste klant is ongetwijfeld Brad Pitt. Naar verluidt kocht hij een kunstige herinterpretatie van de verlovingsfoto van Kate en William om aan Angelina Jolie te schenken.

De prijs voor een nu al iconische Bambi schommelt tussen de 35.150 en de 117.180 euro. Bekijk hier meer foto’s van haar kunstwerken.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130320_00511154&word=bambi

DOWNLOAD PDF